Uskoro u funkciju Cerovačke špilje kao nova turistička top destinacija u Lici

Danas su predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja uz nazočnost župana Ličko-senjske županije Ernesta Petryja, župana Zadarske županije Božidara Longina, te predstavnika Parka prirode Velebit iz Gospića, Hrvatskih šuma i Općine Gračac obišli gradilište Centra izvrsnosti Cerovačke špilje u Gračacu.

Projekt se provodi u okviru operativnog programa Konkurentnost i kohezija.
Nositelj projekta je Javna ustanova Park prirode „Velebit” sa sjedištem u Gospiću, zajedno s partnerima Zadarskom županijom, „Natura Jaderom” i Zagrebačkim speleološkim savezom.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 68.000.000,00 kuna, od čega se 85% sredstava sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15% iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nastavak ispod oglasa

Cerovačke špolje su najveći spiljski kompleks u Hrvatskoj. Nalaze se četiri kilometra jugozapadno od Gračaca, na sjeveroistočnoj padini velebitskog brda Crnopac (1403 m), u južnom dijelu Parka prirode Velebit. Realizacijom i puštanjem u uporabu projekta očekuje se nova turistička top destinacija u ovome dijelu Like.

L.O.