U Općini Lovinac zadovoljni su s brojnim infrastrukturnim radovima realiziranim u godini koja je na izmaku. To se posebno očituje  u renoviranju i izgradnji novih kilometara cesta. Načelnik Ivan Miletić do konca ove godine očekuje još dobrih vijesti u  smislu odobravanja projekata apliciranih na nekoliko natječaja resornih Ministarstava i EU fondova. Trenutno je u isčekivanju dobrih vijesti vezanih uz još jedan važan projekt.

-Među potrebama naših sugrađana i naših nastojanja da mlađim obiteljima pružimo što bolje uvjete za život  ističe se Dječji vrtić „Mali medo“. Uspjeli smo ga kvalitetno opremiti i urediti, a komisija za tehnički prijem objekta i prostorija u njemu ima vrlo rigorozne kriterije kada je u pitanju sigurnost djece, što je više nego li poželjno. Mi smo otklonili sve nedostatke vezane uz elektro-instalacije, grijanje i ostalo. Tako je sada pitanje dana kada ćemo dobiti uporabnu dozvolu za naš vrtić. Imat će kapacitet do 30 mališana, pri čemu već  sada imamo prijave roditelja za formiranjem jedne mješovite grupe djece u rasponu od tri godine pa do polaska u školu sa ukupno 20-ak djece, rekao nam je načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić.

Istinski gospodarski uzlet ovoga područja tek je započeo. Niti tri kilometra od centra Lovinca ugledni hrvatski i svjetski  poduzetnik Goran Štrok kupio je površinu od oko 14 hektara, netaknute prirode na kojoj su započeli radovi. Gradi se hotelsko naselje za elitni turizam sa 70-ak bungalova, uz bazene i popratne sadržaje. Zvat će se „T-nest“ gdje slovo „T“ označava Teslu, a riječ „nest“ gnijezdo, aludirajući na Tesline korijene udaljene 40-kilometara od Lovinca. Projekt  vrijedan 14 milijuna eura značit će i cijelu malu vojsku djelatnika. Tu se vraćamo na početak ove priče vezan uz demografsku obnovu i važnost novog Dječjeg vrtića u Lovincu.

M.S.