Uskoro zabrana držanja domaćih kokica u Jasikovačkoj, Žabičkoj… i dr. ulicama

Foto: Nick M.

Ostajemo li bez domaćih jajca i mesa u nekim dijelovima Gospića?

Prije svega pohvala gradonačelniku  Gospića što je nakon neslavnog i netransparentnog usvajanja Odluke o gospodarenju otpadom  koju nitko nije vidio do Gradskog vijeća, pa ni sami vijećnici, shvatio da mora pitati građane o nekim važnim odlukama za njih. Naime Gradski vijećnici koji su mu zamjerili isto smatrajući da se neke bitne odluke kao takve o otpadu koje se odnose na same građane  Gospića ne mogu donositi bez javnog savjetovanja s njima, posebice kada idu po njihovom džepu jer bi uskoro cijena odvoza smeća mogle rasti, a o čemu smo i pisali.

Nastavak ispod oglasa

Tako se je ipak pomalo skriveno na javnom savjetovanju, bez priopćenja medijima, na službenim stranicama Grada našla Odluka o uvjetima i načinu držanja domaćih životinja na području Grada Gospića, ali ipak je to napredak, rekli bi. Možda ta Odluka i ne bi ni izazvala pažnju građana da ne zabranjuje neke, rekli bi stoljetne običaje življenja građana, koja zadire u njihove živote,  uvjetujući im način držanja domaćih životinja koje im služe za hranu.

Pa tako po prijedlogu nove Odluke građani nekih prigradskih ulica uskoro neće moći držati ni domače kokice, kao oni za primjer u Žabičkoj ulici, koje bi se uskoro mogle seliti iz tih dijelova grada sa rokom od 6 mjeseci deložacije ukoliko se ovakva Odluka usvoji na Gradskome vijeću, no ipak je zadnja riječ u rukama Gradskih vijećnika.  Srećom ova odluka još nije  ugledala svijetlo javnosti prije usvajanja pa je donosimo u cijelosti na prosudbu svim građanima Grada Gospića, pa možda sačuvamo i koju domaću kokicu od deložacije.     

L.O.

Karta grada

Prijedlog odluke o naičnu držanja domaćih životinja na području Grada Gospića