Foto: gospicko-senjska-biskupija.hr

SENJ- Uskrsnu misu  u senjskoj  crkvi  Uznesenja Blažene Djevice Marije ove je godine predvodio osobno biskup mons. dr. Mile Bogović, u koncelebraciji župnika senjskog dr. Richarda Pavlića. U nazočnosti mnoštva vjernika biskup Bogović je u uskrsnoj poruci govorio o pobjedi života kojom je na veličanstven način poništena sramotna presuda kojom su Isusa osudili na smrt. Na ovaj je način Uskrs postao pobjeda svakog običnog čovjeka  za kojega se Isus žrtvovao.

– Očito je da je Isus bio pritisnut bolima i mukama. Njegova ljudska narav je jecala slično jecajima drugih ljudi, ali je on i dalje bio predan volji Očevoj, predavao se u njegove ruke. Drugim riječima, pravednik neće biti oslobođen od nevolja u svijetu, od progona i ponižavanja, od izrugivanja i nasilja. Nisu teškoće bile znak da ga je Bog napustio, nego da Bog po njemu želi postići velike stvari, spasenje svijeta. Nije lako prihvatiti bolesti i nemoći kao prilika za našu veliku utakmicu za veliku pobjedu. Ne možemo to lako protumačiti. Jedino je najbolje tumačenje da se pogleda što je Krist sve pretrpio da bi konačno pobijedio i ušao u slavu, kazao je između ostaloga biskup dr. Mile Bogović u uskrsnoj propovijedi u Senju.

Liturgiju su korizmenim napjevima  uveličali članovi  Katedralnog zbora pod ravnanjem Ivana Prpića, a  uz  pratnju Milana Dučića na orguljama. Kao solist na trubi nastupio je  Petar Šimatović, a na saksofonu Ivan Prpić. Nakon svete mise biskup Bogović je u duhu tradicije   blagoslovio jela što su ga  u košarama donijele vjernice, da bi ga sa svojim obiteljima blagovale na Uskrs.

L.O.