Blagdan Uskrsa je već tradicionalno početak turističke sezone u NP Plitvička jezera. U to vrijeme prve „turističke laste“ u znatnijem broju pohode najstariji i svakako najljepši hrvatski nacionalni park. Nema dvojbi kako će se unatoč invaziji na Ukrajinu, koroni, inflaciji i nestašici energenata prvi dolasci gostiju u znatnijem broju događati upravo narednoga vikenda.

Unatrag nekoliko godina NP Plitvička jezera zapravo niti nema „mrtvu sezonu“ jer ni izostanak tradicionalnih gostiju s područja Dalekog istoka nije stvorio turistički vakuum. Tako su Plitvička jezera svih 365 dana u godini imala svoje štovatelje pa treba vjekovati kako će se povijest ponoviti i ove sezone. Ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević vječiti je optimist.

-Ovih dana ne nedostaju nam brojni upiti gostiju iz cijele Europe vezano uz Uskrs na Plitvičkim jezerima. Ukupna situacija vezana uz rat u Ukrajini, nestašicu energenata i još uvijek prisutnoj koroni podosta diktiraju tempo ovogodišnjeg bookinga. Mi smo po tom pitanju trenutno na oko 60 posto popunjenosti naših kapaciteta. Kako se približava Uskrs tako se povećava zanimanje gostiju za boravak na Plitvičkim jezerima, potvrdio nam je ravnatelj Tomislav Kovačević.

Uskrs u NP Plitvička jezera oduvijek je slovio kao početak turističke sezone, svojevrsni lakmus-papir i kursor sezone koja je upravo tada započinjala. Treba vjerovati da će unatoč brojnim bremenitim političkim zbivanjima u svijetu NP Plitvička jezera i ovu godinu okončati s dobrim rezultatima.

L. O.