Ušla je u sobu i 14-godišnjakinju ubila na spavanju

Teška koraka, polako i s grčem na licu ušla je Ivana Čude (27) u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu dok su je pridržavala dva policajca, pišu 24sata.

Nakon ispitivanja u tužiteljstvu zbog sumnje da je u utorak ujutro na obiteljskom ranču Mala Mila u Žuljinama kraj Lovinca u Lici ubila 14-godišnju sestričnu Saru Čirjak iz Zadra, Ivanu su policajci odveli na saslušanje kod dežurnog istražnog suca Županijskog suda u Karlovcu. On joj je odredio jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi mogla utjecati na svjedoke te zbog osobito teških okolnosti kaznenog djela.

– Osobite teške okolnosti su činjenica da je ubijena dijete od tek 14 godina na početku života te da je usmrćena dok je ležala na krevetu – rekao je istražni sudac Ivan Perković. Na pitanje novinara je li točno da je djevojčica ubijena na spavanju, sudac je samo slegnuo ramenima i ponovio da je ubijena dok je bila u ležećem položaju.

– Riječ je o kaznenom djelu za koji je predviđena kazna dugotrajnog zatvora od najmanje deset godina i radi neometanog odvijanja kaznenog postupka prihvaćeni su prijedlozi za njezino zadržavanje – objasnio je sudac. Ivana je na sudu rekla da ne vidi razlog zašto bi je zadržali u pritvoru.

Moja se klijentica branila šutnjom, nije htjela davati iskaz. Postoji sumnja da bi se nad njome trebalo provesti psihijatrijsko vještačenje, rekla je Vlasta Jurašin, njezina braniteljica po službenoj dužnosti.

Tužiteljstvo u Karlovcu Ivanu Čude tereti da je u utorak oko 7 sati u obiteljskoj kući u općini Lovinac s ciljem da usmrti Saru (14) ušla u njezinu spavaću sobu u potkrovlju. Tamo joj je, točno neutvrđenim oštrim predmetom, zadala dvije ubodne rane u prsni koš i nanijela joj teške ozljede od kojih je maloljetnica preminula.

L.O./24sata