Uspio Uskrsni sajam

Tradicionalni Uskrsni sajam održan u organizaciji udruga Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ ispunio je sva očekivanja. Evo što o tim događajima kažu sami organizatori.

-Prvi dan Uskrsnog sajam započeo je u petak, 7. travnja. Tijekom jutra i prijepodneva građani su imali priliku obići štandove i donirati sredstva za daljni rad Udruga, a sebi uzeti uspomenu ili ukras. Volonteri su se izmjenjivali na dežurstvu tijekom cijelog dana i svi drugi mogli su prisustvovati  radionici izrade ukrasa koji su namijenjeni ukrašavanju Dječjeg odjela OB Gospić.  Na samoj radionici izrađivali su se origami leptiri i ukrasne papirnate pisanice.

Nastavak ispod oglasa

U subotu 8. travnja sajam je započeo aktivnostima za djecu. Tako su oni najmlađi mogli uživati u igrama: „Školica“, „Čovječe, ne ljuti se“, „Rušenje čunjeva“, „Igra balonima“ i poznata igra „Potraga za uskrsnim jajima“. Volonteri su pripremili igre koje su djeca mogla igrati, dok su drugi skrivali uskrsna jaja i slatlkiše uokolo trga. Nakon pripreme, predsjednica udruge „Pčelice“ i tajnica udruge DND dale su znak za početak potrage. U izradi ukrasa sudjelovao je DV „Pahuljica“ i OŠ dr. Jure Turića (kreativna skupina), a djeca su svoj doprinos  dala i na priredbi koja je organizirana u sklopu Uskrsnog sajma. Volonteri su za fotografiranje pripremili različite rekvizite koje su mogli koristiti svi koji su imali želju fotografirati se. Sve donacije od fotografiranja donirane su udrugama za daljnji rad.  U večernjim satima organizirana je priredba  na kojoj su sudjelovali: djeca OŠ dr. Jure Turića, u pratnji učiteljica: Jelene Župan, Nikoline Rupčić i Josipe Svetić Pavelić,  a svojim su izvedbama uistinu uljepšali priredbu, Dino i Ivana koji su otpjevali pjesmu „Odjednom ti“  i  „Dok je tebe“,   plesna skupina „Ritmix“, koja djeluje pri DND-u Gospić te lutkarska skupina DND-a Gospić „Maslačak i točkica“ s izvedbom igrokaza „Otkud zeko u toj priči?“. Priredbu je vodila naša volonterka Katarina Borovac. Pozornicu nam je pomogla urediti i učiteljica Jasminka Čačić. Sami prostor ustupio nam je Kino „Korzo“ te im ovim putem zaista zahvaljujemo.

Tijekom dva dana Uskrsnog sajama, za daljnji rad Udruga  prikupljeno je 7 100, 60 kuna.  Za cijelu organizaciju, prije svega zahvaljujemo svim našim volonterima, bez kojih bi sve ovo bilo nemoguće izvesti, od onih koji su izrađivali ukrase, dežurali na samom sajmu, radili s djecom i odrađivali ostale organizacijske poslove. Zahavljujemo se djeci, učiteljima i odgojiteljicama  OŠ dr. Jure Turića i DV „Pahuljica“ koji su također marljivo pripremali ukrase i koji su svojim recitacijama i pjesmama uveličali priredbu. Hvala i Dinu i Ivani, ritmičkoj skupini DND-a Gospić „Ritmix“ i njihovoj voditeljici Ani Martinjak, lutkarskoj skupini DND-a Gospić „Maslačak i točkica“ , voditeljici i svim članicama skupine.  Zahvala ide i Cvjećarni „Luna“ (za uređenje pozornice), Foto-video studiju FMI (ustpanju photo booth-a), Kino „Korzu“ (ustupanju prostora) te Gradu Gospiću (na pomoći u organizaciji sajama)  i svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji Uskrsnog sajma.

Puno puta govorimo i zaista to i mislimo, da nema Vas, ne bi bilo ni nas. Od srca Vam svima hvala na podršci, pomoći i ljubavi koju nam pružate. Sretni smo jer se iz akcije u akciju uključuje sve više ljudi koji žele sudjelovati i pomoći. Zahvaljujemo svim našim građanima na donacijama, budite sigurni da ćemo sav novac utrošiti na bolji i kvalitetniji život naše i Vaše djece!

„Pčelice“ i Društvo „Naša djeca“ Gospić