U  Gradskoj sportskoj dvorani Gospić jučer poslijepodne i sinoć organizirana je još jedna akcija masovnog cijepljenja građana protiv COVID-19. Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske  županije  cijepili su djelatnike školskih ustanova i dio zaposlenika iz turističkog sektora. Više o ovoj akciji rekao nam je dr. Ivan Stanić, voditelj Odjela epidemiologije ZZJZ Gospić.

-Zaključno s današnjim danom na području Ličko-senjske županije utrošeno je gotovo 17 tisuća doza cjepiva. Preko      11 000 građana primili su prvu dozu, dok je drugu dozu primilo oko 6 000. Prema dinamici pristizanja cjepiva očekujemo da bismo do konca mjeseca lipnja cijepiti sve građane koji su već dobili prvu dozu cjepiva. Treba reći da cjepiva ima u dovoljnim količinama, cijepljenje se vrši prema planu, dok je rezultat ovakvih akcija sve bolja epidemiološka slika u našoj županiji, definirao je dr. Ivan Stanić.

Ujedno je pozvao sve građane koji nisu cijepljeni da to učine kako bi očuvali svoje zdravlje i lakše prebrodili ovo ljeto.

M.S.