Senjska udruga pčelara „Drača“ obilježila je protekloga   vikenda vrijedan jubilej: 50 godina postojanja! Tim povodom pčelari su se  organizirali i uz pomoć Turističke zajednice Senj te uz potporu Hrvatskog pčelarskog saveza, Ličko-senjske županije i Grada Senja priredili  Dane meda. Na Pavlinskom trgu održan je tijekom dva dana cjelodnevni prodajni sajam meda i pčelinjih proizvoda. U svečarskom dijelu nazočnima su se obratili gradonačelnik Grada Senja Darko Nekić i predsjednik  Pčelarske udruge „Drača“ Sanjin Žarković. Predsjednik udruge manifestaciju smatra više nego li uspjelom.

-Oko 10 postavljenih štandova okupilo se mnoštvo posjetitelja. Puno toga se prodalo, a mi smo kao udruga na Trgu Dvorac goste počastili sa 100 litara vina i 100 porcija gulaša. Ostalo je i nešto rakije medice. Ovo je  za našu udrugu vrlo vrijedan jubilej i zahvaljujem se svima koji su prepoznali i podržali naš rad na bilo koji način, zaključio je predsjednik udruge Sanjin Žarković. Ovaj jubilej bio je prigoda za dodjelu plaketa najstarijim i najnagrađivanijim članovima kao i svim bivšim predsjednicima Udruge. Uslijedio je i zabavni program uz glazbu u živo pa su se vrijedni pčelari pokazali i kao vrsni domaćini i organizatori.

Dani meda bili su  prigoda za druženje članova i gostiju, uz prezentaciju rada pčelara na štandu Udruge gdje su educirali posjetitelje i odgovarali na sva pitanja vezana uz pčelarstvo i pčelinje proizvode.

L.O.