U akciji „INSULA“ naplaćeno 4 milijuna kuna kazni

Ravnateljstvo policije u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zadarske i Policijske uprave ličko-senjske provodilo je ovo ljeto operativnu akciju „INSULA“ na otoku Pagu.

Rezultate ove uspješno odrađene akcije javnosti su danas na press konferenciji prezentirali načelnici PU zadarske Neven Paškalin, načelinik PU ličko-senjske Ante Podnar, voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske Tomislav Kristić, voditelj Odjela mobilne jedinice Zadar Zvonimir Zubčić i voditelj komunalnih redara Grada Novalje Miroslav Kolobarić.

Kako je navedeno na press konferenciji akcija Insula je uspostavljena radi poduzimanja preventivnih i represivnih mjera, dosljedne primjene proaktivnog i usmjerenog pristupa policije te drugih sigurnosnih institucija na sprječavanju, otkrivanju i procesuiranju kaznenih djela, prekršaja i drugih kažnjivih ponašanja.

Akciju je na “Zrću”  provela policija u suradnji s Carinskom upravom, Poreznom upravom,  Inspektoratom cestovnog prometa, pravosudnim tijelima i lokalnom zajednicom. Tijekom ove akcije policija je podnijela 46 kaznenih prijava, počinjena su 73 kaznena djela, protiv 49 osumnjičenih osoba.

Evidentirano je ukupno 1045 zapljena droge što je u odnosu na isti period 2014. godine porast za 34.8 %, dok je naplaćeno više od 4.150.000 kuna kazni. Osim navedenog, tijekom zajedničkog postupanja sa djelatnicima Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zadar utvrđeno je obavljanje djelatnosti prijevoza putnika, koja nije registrirana kod nadležnog tijela, te je privremeno oduzeto šest vozila, zatim je utvrđeno 25 nepravilnosti vezano za obavljanje djelatnosti trgovine bez registracije za obavljanje kupnje i prodaje robe, te je utvrđeno šest nepravilnosti vezano za robu kojom se povrjeđuje pravo intelektualnog vlasništva.

Načelnik PU ličko-senjske Ante Podnar zahvalio se svima koji su uložili izniman trud u provođenje ove akcije.

– Koristim ovu priliku da zahvalim svima na trudu i energiji koju su uložili kroz provođenje operativne akcije „INSULA“, a koji su imali krajnji učinak stvaranje pozitivne percepcije javnosti o operativnoj učinkovitosti policije, a samim tim i jačanje povjerenja u rad policije kao javnog servisa, s jedne strane, dok je s druge strane operativnom akcijom ostvarena dobit za državni proračun Republike Hrvatske, kazao je Podnar.

L.O.