Posljednji dan ovogodišnje nacionalne akcije „Tjedan odmora  vrijedan“, kada svi nacionalni parkovi i zaštićena područja u RH  znatno umanjila cijene ulaznica, bio je poseban u NP Plitvička jezera. Unatoč aktualnoj pandemiji polučio odlične rezultate, što nam je potvrdio i glasnogovornik ove ustanove Ognjen Borčić.

-Tijekom trajanja akcije „Tjedan odmora vrijedan“ posjetilo nas je oko  29 000 ljudi. Dakle, iznad svih očekivanja! Pretežno je riječ o domaćim gostima, a pri tome su bile najbrojnije obitelji s malom djecom. Upravo je ova struktura posjetitelja najviše preferirala ulaz br. 2 gdje se na jezeru Kozjak nalaze elektro-brodovi i maleni drveni čamci. Ta mala plovila su se opet pokazala kao velika atrakcija jer su lako primala cijele obitelji, distancirana su od velikih grupa i djeca su uživala na svoj način, rekao je glasnogovornik Borčić.

Zadnjega vikenda se na Plitvička jezera „sasulo“ gotovo 50 litara kiše po četvornom metru. Niti ova vremenska nepogoda nije umanjila strast posjetitelje koji su i pod kišobranima došli uživati u neponovljivim prizorima jedinstvenog 78 metara visokog Velikog slapa.

L.O.