Uspješno održan „3. BRINJE BIKE“

Brinje je ovog vikenda bilo domaćin  treće po redu biciklijade naziva „Brinje bike 2018.“ Na samom početku manifestacije okupljene bicikliste i ostale sugrađane pozdravili su domaćini utrke, načelnik Brinja Zlatko Fumić i direktorica TZ Brinje Danijela Dasović Vranić.

Načelnik Zlatko Fumić je zaželio ugodan boravak u Brinju svim biciklistima, što uspješniju utrku i sretan povratak na cilj. Načelnik je iskoristio prigodu pozdraviti saborskog zastupnika Tomislava Lipošćaka iz Ogulina, inače člana BK Frankopan Ogulin, koji je također odvozio „3. Brinje bike 2018.“. Direktorica TZ Brinje Danijela Dasović Vranić također se pridružila dobrim željama te zahvalila svim volonterima na podršci u organizaciji. Uz organizacijsku podršku Općine Brinje, veliku podršku pri organizaciji pružili su članovi DVD-a Brinje i PD Škamnica, te članovi ostalih brinjskih udruga. Direktorica Dasović Vranić je izrazila zahvalu i sponzorima 3. brinjske biciklijade: Nextbike Hrvatska, Hotel Lika Brinje, Obrt Ugarković, Kušanić d.o.o., Dasović d.o.o., La Vita Jezerane, ID Eko d.o.o. i Veterinarska ambulanta Brinje. Nakon zahvale svim sponzorima i volonterima, biciklisti su dobili osnovne informacije o utrci i stazi koju će proći te je potom označen start utrke.  

Nastavak ispod oglasa

Ove godine za utrku je prijavljeno preko 50 biciklista koji su uspješno odvozili  prilično zahtjevnu rutu dugu 37 km. Staza kružnog oblika uz startnu poziciju u Brinju, prolazila je kroz sljedeća naselja: Brinjska Kamenica, Križpolje, Jezerane, Stajnica, Križpolje sa ciljem u Brinju. Biciklistima su tijekom vožnje osigurana dva punkta za odmor u Križpolju i Stajnici na kojima su mogli dobiti okrjepu i skupiti snagu za nastavak vožnje, a cijelim putem im je i osigurana pratnja žurnih službi: policije, hitne medicinske pomoći i vatrogasaca.

Nakon ručka, okupljeni biciklisti i ostali mještani mogli su se okušati u tradicionalnim ličkim igrama: bacanje kamena s ramena, potezanje konopa, skakanje u vrećama, te u dvije biciklističke igre: usporka i biciklistička alka.

„Brinje bike 2018.“ bila je nagradno rekreativna utrka u kojoj je bilo važno sudjelovati i sretno stići do cilja, svaki sudionik utrke nagrađen je polugodišnjom članarinom javnog sustava bicikala „Nextbike“ te im je bio osiguran besplatni ručak i majica.

A.M.