U organizaciji  Atletskog kluba „Plitvice“ sa Plitvičkih jezera, a uz suradnju Pokladne Udruge „Dedi“ iz  Donjeg Kosinja, održana je 1. Kosinjska utrka na širem lokalitetu Donjeg Kosinja. Staza  je bila duljine 13 km imala je start i cilj kod crkve Svetog  Petra u Donjem Kosinju. Za start se prijavilo 60 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, dok se na cilju taj broj prepolovio i stazu je uspješno pretrčalo 30 natjecateljica i natjecatelja. 

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Lana Ostojić iz AK „Plitvice“, druga je bila Renata Poljanac iz AK „Sljeme“, dok je bronca pripala Sanji Vuković iz AK „Borovo“ Vukovar. U muškoj konkurenciji Ličani su također bili najbolji jer je prvi kroz cilj prošao Renato Sertić natjecatelj iz  AK „Plitvice“, srebro je osvojio Sandi Nuhanović iz AK  „Bihać“, dok je treći bio Marcel Radoš iz AK „Plitvice“.

Kako je rekao predsjednik AK „Plitvice“ Leo Špehar, kluba koji već godinama uspješno organizira planetarno popularni Plitvički maraton, 1. Kosinjsku utrku obilježila je izvrsna atmosfera, druženje, zabava uz glazbu i brojne delicije.

-Danas je natjecatelje bodrilo oko 500-tinjak  navijača pa je već sada dogovoreno da Kosinjska utrka preraste u sportsku tradiciju. Bilo je izvrsno, vrijeme nas je poslužio, Kosinj je prekrasan, a raspoloženje sudionika i navijača samo za poželjeti. Budući d nema dvojbi oko nastavka ove sportske manifestacije uvjeren sam da ćemo naredne godine imati višestruku publiku, kao i broj natjecatelja, kazao nam je Leon Špehar. 

L.O.