Uspješno proveden projekt „Obrazovanje jednakih mogućnosti“

Ličko – senjska županija uspješno je provela prvu godinu projekta „Obrazovanje jednakih mogućnosti“ kojim se osiguravaju pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednici učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama kojima je Županija osnivač. Ovim Projektom Ličko – senjska županija nastoji unaprijediti i povećati uključivanje učenika s teškoćama u razvoju u proces obrazovanja u mjestu njihovog prebivališta u primjerenim programima školovanja i uz kvalitetnu potporu osposobljenih pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika. Na taj način učenicima s teškoćama u razvoju osigurava se pravo na kvalitetno obrazovanje te ih se priprema za samostalno sudjelovanje u društvu i na tržištu rada. Kroz Projekt u školskoj godini 2017./2018. zaposleno je 30 pomoćnika u nastavi za 30 učenika s teškoćama u razvoju.

Ličko-senjskoj županiji osigurana su bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. u iznosu od 7.574.460,96 kuna, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 7.973.116,80 kuna. Ličko-senjska županija sufinancira 5% vrijednosti projekta. Trajanje provedbe projekta je četiri godine.

Nastavak ispod oglasa

U provedbu projekta u školskoj godini 2017./2018.  uključeno je osam osnovnih i četiri srednje škole: OŠ Luke Perkovića Brinje, OŠ Plitvička Jezera, OŠ S. S. Kranjčevića Senj, OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, OŠ „Anž Frankopan“ Kosinj, OŠ Kralja Tomislava, OŠ dr. Franje Tuđmana Korenica, OŠ A.G. Matoša Novalja, SŠ Plitvička Jezera, SŠ P. Rittera Vitezovića u Senju, SŠ Otočac i Strukovna škola Gospić.

L.O./LSŽ