Ustavni sud odlučio – Žalba Karla Starčevića je neosnovana

ZAGREB – Ustavni sud odbio je žalbu nezavisnog kandidata za gradonačelnika Gospića Karla Starčevića na rješenje Županijskog izbornog povjerenstva koje nije uvažilo Starčevićev prigovor o navodnim izbornim nepravilnostima u drugom izbornom krugu i njegov zahtjev za ponavaljanjem izbora.

ŽIP je osporenim rješenjem odbio kao neosnovan Starčevićev prigovor od 5. lipnja 2013. U obrazloženju rješenja ŽIP je između ostalog navelo kako uvidom u izvod iz popisa birača za biračko mjesto br. 3. – Zgrada Doma zdravlja Gospić,te je utvrđeno da je pod rednim brojem 706 upisana Ivona Miletić, te da taj redni broj nije zaokružen dva puta nego jednom. Također GIP Grada Gospića uzelo je na zapisnik sastavljen dana 5. lipnja 2013.g. izjave članova biračkog odbora na biračkom mjestu br. 3. – Dom zdravlja Gospić: Nikoline Pavletić, Ivanke Jurčić, Bilje Karić (SDP), Mihaele Kurteš (HDZ) i Ane-Marije Žugaj, koji su suglasno izjavili da na biračkom mjestu nije bilo nikakvih nepravilnosti niti je imenovana Ivona Miletić istaknula bilo kakvu prijavu vezanu za način glasovanja.

Nastavak ispod oglasa

Iako je Starčević zadnjih dana medijima davao izjave kako je pokraden te kako su izbori za gradonačelnika Gospića namješteni, Ustavni sud je sve navode odbacio i ocijenio da je žalba neosnovana.

Odluku Ustavnog suda možete pogledati ovdje.

L.O.