Usvojen razvojni Proračun za 2016.

Na 19. po redu sjednici Gradskog vijeća Grada Gospića održanoj večeras pod predsjedanjem Petra Radoševića raspravljalo je o 24 točke Dnevnoga reda. Koliko god ostale točke bile zanimljive, uvijek je Proračun za narednu godinu aktualnost bez konkurencije.
O financijskim detaljima Proračuna elaborirala je pročelnica Dragica Lazić, ističući do u detalj svaku pojedinu stavku. Gradonačelnik Petar Krmpotić isticao je važnost Proračuna za 2016. u smislu nastavka realizacije nekolicine kapitalnih ulaganja. Tako će naredni Proračun Grada Gospića iznositi gotovo 68 milijuna kuna, tek neznatno manje nego li onaj za ovu godinu. Temeljem izmjena Poreznog zakona i Zakona o regionalnom razvoju Grad Gospić je ove fiskalne godine izgubio oko 15 milijuna kuna. Ipak,istaknuo je gradonačelnik Krmpotić, u 2016. na području Grada Gospiću planiraju se veliki projekti. Svakako je najznačajniji projekt nastavak izgradnje Gradske tržnice, za što će se izdvojiti oko 8 milijuna kuna. Zbog ukupne financijske situacije nastavlja se s mjerama ušteda, ali će Grad Gospić nastojati financijski „pokriti“ sve korisnike Proračuna. Osim nastavka realizacije nekoliko započetih projekata, uložit će se oko 2 milijuna kuna u završetak zgrade iz sustava POS-a u Pazariškoj ulici. Od 30 stanova, koliko će ih biti sagrađeno u trećoj po redu zgradi POS-a, 20 ih je već prodano, dok za preostalih 10 vlada veliko zanimanje kupaca.
Nakon što je gradonačelnik Krmpotić članove Gradskog vijeća upoznao s osnovnim značajkama prijedloga Proračuna za 2016. godinu, pristupilo se glasovanju. Novi Proračun Grada Gospića izglasan je sa 9 glasova za, 5 protiv, dok su dva vijećnika bili suzdržani.

H. J.

Nastavak ispod oglasa