UTEMELJITELJI HDZ-a: Sramotan čin predsjednika Milanovića

Zajednica utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman LSŽ osvrnula se na odlazak predsjednika RH Zorana Milanovića s obljetnice ‘Bljeska’ u Okučanima. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Danas 01. svibnja 2020. na obilježavanju 25-te godišnjice jedne od najvećih pobjeda hrvatskih oružanih snaga u Hrvatskoj povijesti, vojno-redarstvenoj akciji Bljesak, ponovno je cijeli hrvatski narod na žalost imao priliku nazočiti jednom civilizacijski besprizornom činu u režiji trenutnog Predsjednika RH.

Nastavak ispod oglasa

Više nego očito je da je Zoran Milanović danas na komemoraciju za 42 poginula hrvatska branitelja u akciji Bljesak i zahvali za žrtvu 162 ranjena pripadnika vojnih i redarstvenih postrojbi došao s predumišljajem napuštanja događaja, događaja koji je duboko ukorijenjen u svakom hrvatskom domoljubu.

Svojim činom, iskazao je nepoštivanje naspram hrvatskim branitelja, u čast kojih se komemoracija održavala. Skrenuo je ponovno pozornost na sebe, on je na komemoraciji, umjesto na srpskog agresora odgovornog za stradanja, upro prst u za njega spornu oznaku pod kojom se borio jedan dio branitelja u početnoj fazi domovinskog rata. Ovdje nikako ne treba smetnuti s uma da je pozdrav ZDS ušao u statute HOS-ovih udruga 2001. kada je ministar uprave bio Stjepan Ivanišević u vrijeme Vlade Ivice Račana.

Nema nikakvog opravdanja za postupak Predsjednika države koji je napustio komemoraciju u vrijeme intoniranja državne himne.

To je onaj isti Milanović kojeg se sjećamo otprije, koji potiče ideološke podjele. Za njega je normalno širiti ideju podjela, podjela na ustaše i partizane, upravo ta njegova poznata teza MI ili ONI je  temelj na kojemu je gradio i svoju kampanju za “normalnog” Predsjednika.

Ovaj čin ne možemo sagledavati samo kroz prizmu Zorana Milanovića, jer ovdje se radi o prokušanom receptu ljevice da upravo preko Milanovića u javni prostor, pomno birajući najosjetljivija i najemotivnija događanja, uvedu izmišljene dileme i podjele usmjerene na pokušaj homogenizacije oko politike koja Hrvatskoj nema što ponuditi.

Radi se o već viđenom scenariju, a svojim ulogom u tom scenariju Milanović jasno sramoti dužnost koju obnaša.

Prisjetimo se samo lutanja koja su obilježila žalosnu političku karijeru Zorana Milanovića.

Koliko je Milanović licemjeran govori činjenica da je za vrijeme njegove Vlade 2015. organiziran mimohod za 20. obljetnicu Oluje na kojem su bile i zastave HOS-a, a zanimljivo tada mu obilježja HOS-a nisu smetala. Nadalje prisjetimo se da je tijekom tajnih razgovora s braniteljima 2016. lakonski, u famoznom razgovoru s Josipom Klemmom, poručio da mu se “fućka za pozdrav Za dom spremni”. U predizbornoj kampanji 2015. godine ispalio je da je imao “dedu ustašu”. Sva ta lutanja jasno ocrtavaju i prvi potezi u funkciji Predsjednika RH micanje bista hrvatskih velikana iz Predsjedničkih dvora i kao nastavak niza izjava o bacanju ploče sa imenima poginulih HOS-ovaca u Domovinskom ratu.

Danas kada nije vođena nikakva službena komunikacija od strane Ureda predsjednika prema majice su iskorištene kao element u promišljenoj predstavi jednog tragičnog lika.

Napuštanje obilježavanja “Bljeska“ pokazalo je kako su naivna bila očekivanja o Milanoviću kao predsjedniku svih građana Hrvatske. Sve to govori da stvarni razlozi odlaska nisu majice HOS-a, nego poticanje ideoloških podjela s kojima želi skrenuti pozornost s bitnih stvarnih problema s kojima se bavimo, otvaranjem prijepora u javnosti i mobiliziranjem dijela lijevog biračkog tijela.

Za razliku od Milanovića i SDP-a, Vlada RH odnosno Vlada HDZ-a je ta koja promiče zajedništvo, sustavan i odgovoran pristup u borbi s koronavirusom, pomoć i oživljavanje gospodarstva u trenutku globalne krize.

HDZ je taj koji zastupa politiku koja će cijeloukupnom hrvatskom narodu i svim građanima  Republike Hrvatske osigurati bolju budućnost, a ne povratak u prošlost.

Zajednica utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Ličko-senjske županije

Predsjednik

Miroslav Petry