Nismo zalud pisali kako je Utočište za medvjede u Kuterevu postala pravi hit među ljubiteljima iskonske prirode iz cijeloga svijeta. Ne postoji kontinent sa kojega netko nije bio u ovom idiličnom okruženju, volontirao i brinuo se o Utočištu i njegovim štićenicima. Strast komuniciranja, društvene mreže i Internet i u tom su smislu dali veliki doprinos. Čak preveliki.

Voditelj  Utočišta Ivan Crnković Pavenka u telefonskom razgovoru ističe kako su mu se danas pridružili volonteri iz Njemačke, Srbije i Hrvatske (Zagreb). U ovo doba godine to je dobro, ali na ljeto?

 Ivan Crnković Pavenka
Ivan Crnković Pavenka

-Događa nam se da moramo odbijati najave dolazaka većih grupa volontera. Već sada nam se najavilo više od 50 grupa volontera od po 10 i više članova. Zbog ograničenih kapaciteta mi to fizički ne možemo prihvatiti. Žao mi što moramo nekoga odbiti, ali stavari tako stoje, požalio nam se Pavenka. Očito je popularnost Utočišta za medvjede u Kuterevu odavno prerasla granice Hrvatske kada je u začecima bila vezana uz tem malenu  skupinu ljudi.

M.S.