Utočište za medvjede na naslovnicama nekih europskih medija

Zadnji dolazak ekologa i zaštitara prirode u Utočište za medvjede u Kuterevu imao je odličan eho. Tako nam je potvrdio voditelj Utočišta Ivan Crnković Pavenka.

-Ovdje su boravile ekipe ekologa i asocijacija vezanih uz zaštitu prirode  iz Zagreba i Slovačke. Jako ih se dojmio naš odnos prema medvjedima, ponyjima i prema prirodi uopće. U medijima su naveli da smo zaista primjer odličnog suživota čovjeka s prirodom, što nam svakako imponira.

Nastavak ispod oglasa

U Utočištu ima nekoliko novih vijesti. Trenutno s nama boravi 16 volontera iz Engleske, Njemačke i Hrvatske. Naši medvjedi su odlično, a mi smo ovih dana spojili najstarijeg medvjeda Brunu i najmlađeg Matiju. Dobro se slažu, a stari Bruno je na sebe uzeo ulogu učitelja pa mladom Matiji stalno pokazuje nova umjeća iz bogatog medvjeđeg repertoara, pripovjeda nam Ivan Crnković Pavenka.

Sve je spremno za prvi snijeg koji na obroncima Velebita često zabijeli već polovicom mjeseca studenog. Tada će štićenici Utočišta utonuti u povremenu hibernaciju. Hranu će dobivati do Svete Kate, a onda apstinirati do proljeća.

L.O.