U sklopu projekta “Mušaluk”, odnosno “Ljeto u Mušaluku” sinoć su ondje djeci i njihovim starijim članovima obitelji priređena nova iznenađenja. Uz angažman OŠ „Dr. Franjo Tuđman“ iz Ličkog Osika Mušaluk je opet živnuo, uz neke nove(stare) sadržaje i aktivnosti. Kako nam je rekla voditeljica projekta Marijana Orešković kroz ovaj Projekt posebno žele naglasiti ljubav za djecu, osjećaj za ljepotu prirode i zavičaja.

-Uvjereni smo da u tome uspijevamo jer na svakoj novoj aktivnosti sve je više naše predivne dječice i njihovih dragih roditelja, baka, djedova i prijatelja. Tako je danas naša mala, ali srcem velika škola u Mušaluku održala još jedno divno, zanimljivo, kreativno i veselo druženje u prirodi.

Održane su Likovne radionice u raznim tehnikama oslikavanja, uvijek atraktivne pastirske igre i na koncu Kino na otvorenom u voćnjaku naše škole gdje smo gledali hrvatski dječji dugometražni film iz 1970. godine “Družba Pere Kvržice”.

Cilj ove igraonice je približiti, opisati i upoznati djecu s jednostavnijim načinima provođenja slobodnog vremena iz nekih minulih vremena kada su se njihovi vršnjaci zabavljali na mnogo jednostavniji, prirodniji i često zdraviji način, zaključila je voditeljica projekta Marijana Orešković.

L. O.