-

GOSPIĆ- Najuže predsjedništvo Narodne stranke –refomista svojim je dolaskom u Liku dalo potporu povodom prijelaza Stjepana Ćaćića i nekoliko dugogodišmjih, a danas bivših članova HNS-a, u njihove redove. Na konferenciji za novinare je Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke – Reformista, istaknuo vjeru u nove članove svoje stranke.
-Bogatstvo svake stranke, svake organizacije su ljudi zato pozdravljam odluku g. Stjepana Ćaćića i veće skupine njegovih istimišljenika što su odlučili prijeći u Narodnu stranku-Reformiste. Na zadnjim prijevremenim izborima u nekim Općinama i Gradovima na djeveru Hrvatske polučili smo odlične rezultate. G. Stjepać Ćaćić i njegov tim značajno jačaju našu stranku. U kratkom vremenu ojačali smo mnoge općinske, gradske i županijske organizacije. Zato sam uvjeren da ćemo u 9. izbornoj jedinici ostvariti odlične rezultate dolaskom jedne ovako ugledne ličnosti poput g. Ćaćića i mnogih bivših članova HNS-a. Neupitno ćemo na području Like i šire biti značajan korektiv vlasti nakon parlamentarnih izbora, rekao je između ostaloga Radimir Čačić. Govoreći o svojem statusu i prijelazu u Narodnu stranku reformiste Stipe Ćaćić je naglasio svoja politička uvjerenja i vjeru u uspjeh.
-Presudila su moja politička uvjerenja koje čovjek ne može mijenjati svakoga dana kao da su čarape, rekać je S. Ćaćić. Moram istaknuti da mene nitko nije izbacio iz HNS, nego sam se sam odlučio na napuštanje te stranke. Kao logičan korak odabrao sam Narodnu stranku-Reformiste gdje sam našao mnoge stare prijatelje i dobre suradnike. Već se mnogo članova HNS-a iz Ličko-senjske županije najavilo kako će slijediti moj primjer. Zato sam uvjeren u dobar uspjeg Narodne stranke-Reformisa na sljedećim izborima u ovoj izbornoj jedinici, kazao je Stjepan Ćaćić. Na presssici održanoj u KIC-u govorili su i Petar Baranović, saborski zasupnik i potpredsjednik Narodne stranke – reformisti, kao i Edvard Badurina – predsjednik Narodne stranke –reformisti za Primorsko-goransku županiju, Istru i Liku.

H. J.