Kandidat lijevog centra Zoran Milanović u drugom krugu predsjedničkih izbora pobijedio je u većini velikih gradova i županijskih središta.

Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, nakon obrađenih svih biračkih mjesta, njegova protukandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović većinu je osvojila tek u Dubrovniku, Gospiću, Požegi, Slavonskom Brodu, Šibeniku i Vukovaru.

Dubrovnik je pritom bio i grad s najmanjom razlikom jer je Grabar-Kitarović tamo osvojila tek 106 glasova više od svog protukandidata, dok je u Slavonskom Brodu Milanovića pobijedila za 158 glasova.

Tijesnu pobjedu sa 456 glasova razlike Grabar Kitarović je zabilježila i u Požegi, dok je u Šibeniku pobijedila s osvojenih 912 glasova više od Milanovića.

Novi je predsjednik s malom razlikom od 956 glasova pobijedio u Osijeku koji je u prvom krugu osvojio Miroslav Škoro. U Karlovcu je razlika bila 625 glasova u Milanovićevu korist, a u Virovitici 921 glas.

Najuvjerljiviju pobjedu Milanović je zabilježio u Zagrebu, gdje je osvojio 227.609 glasova ili 73.922 glasa više od Grabar-Kitarović. Milanović je s razlikom od preko 20.000 glasova pobijedio u Rijeci, a njegove jake utvrde na ovim su izborima bili i Pula, Pazin, Varaždin, Čakovec i Koprivnica.

U Splitu je Milanović pobijedio s razlikom od 2.851 glas.

U Ličko-senjskoj županiji premoćno je pobijedila Kolinda Grabar-Kitarović sa 14.374 glasova, dok je njen protukandidat Zoran Milanović osvojio tek 8.167 glasova.

L.O.