Uvode se nove mjere za klubove, inspektori će ih moći zatvarati

foto HINA/ POOL/ Edvard ŠUŠAK/ es

Uvode se nove mjere za klubove, a novost je i to da će inspektori moći zatvarati klubove u kojima se pojavi zaraza.

Kako javlja portal Index, Capak je rekao da su dorađene preporuke za noćne klubove prema kojima bi se trebali zatvoriti svi zatvoreni prostori u klubovima, a ljudi bi se trebali okupljati isključivo u otvorenim dijelovima klubova. Preporučuje se i da se zatvore plesni podiji te da se postave stolovi koji će omogućiti fizičku distancu među skupinama ljudi.

Nastavak ispod oglasa

Sve će to kontrolirati pripadnici civilne zaštite, ali i, po novome, sanitarni inspektori.

“Uključit ćemo i sanitarne inspektore. Odsad će postojati mogućnost da se klubovi u kojima se utvrdi zaraza zatvore na određeno vrijeme”, rekao je Capak.

“Na preporuku epidemiologa će se, dok se svi zaposlenici ne testiraju, morati zatvarati. Prostor će se morati dezinficirati i ako bude pozitivnih među djelatnicima morat će u samoizolaciju”, pojasnio je Božinović.

“Nismo mijenjali tekst preporuke, nego smo izdali dodatan naputak koji smo poslali lokalnim stožerima. Stavit ćemo danas na web stranicu Zavoda za javno zdravstvo”, rekao je Capak.

Kazao je kako se radi o privremenoj, a ne trajnoj mjeri, koja će trajati dok za to bude potrebe.

Capak je rekao da su proteklih dana novozaraženi bili iz klubova u samo tri grada na Jadranu: Novalje (i otoka Paga), Makarske i Vodica, a da se danas pojavio i slučaj s klubom na Viru.

L.O.