Udruga „Je mi mladi“ najmlađa je na području Perušića. Najmlađa u smislu trajanja, kao i po uzrastu članova. Nastala je u siječnju ove godine, a među 20-ak sadašnjih članova svi su školarci ili studenti. Predsjednica udruge Iva Šimatović oličenje je onoga što udruga „Je mi mladi“ želi postići u svojem volonterskom radu, gdje su, osim mladosti, jedine vrline altruizam i želja za stvaranjem boljeg ukupnog ozračja u svim segmentima života. Iva je nedavno magistrirala ekonomiju, ali je „žeđ“ za znanjem motivira za nastavkom školovanja. Od udruge puno očekuje.

FB_IMG_1461425965565
Iva Šimatović

-Iako postojimo tek kraće vrijeme već smo pomagali u realizaciji nekoliko manifestacija i projekata realiziranih na području Perušića, rekla nam je Iva.U programu našega rada na prvom je mjestu promicanje interesa i aktivnosti mladih, što ćemo postići kroz poticanje razvoja kreativnosti mladih ljudi, promoviranje tolerancije i nenasilja, motiviranje i usmjeravanje mladih prema stjecanju dodatnih vještina i znanja, promoviranje kulturno- umjetničkih sadržaja. Podizanje ekološke svijesti još je jedan od važnijih segmenata našega rada, uz poticanje racionalnog korištenja prirode i njenih dobara. Imamo sreću što je naša Lika u mnogome ekološka oaza, što svakako valja održati, uz poticanje kulture zdravog življenja (fuuuj ovisnosti!), zanesenjački pripovijeda Iva Šimatović.

Članovi udruge „Je mi mladi“ smatraju kako njihovo vrijeme tek dolazi. Povremeno im u pomoć pristižu i stariji sugrađani koji su voljni uskočiti kada to ustreba. Na ovaj se način i takvi seniori smatraju mlađima, što svakako valja prihvatiti s respektom. Svi koji se žele učlaniti u ovu udrugu mogu se javiti na mobitel 091/164-7629.

-„Je ‘ko će, ako ne mi mladi!“

M. S.