Uzeo avans za gradnju, ništa nije izgradio

Kako doznajemo policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom s područja Ogulina zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare.

Sumnjiči se da je tijekom prosinca 2020. godine kao odgovorna osoba jednog poduzeća s 69-godišnjakom s područja Gospića dogovorio izvođenjeprivatnih  građevinskih radova za što mu je oštećeni uplatio dogovoreni novčani iznos, preujam od 15 tisuća kuna, a radovi niti nakon godine dana nisu izvršeni.

Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dvije prometne nesreće su s tri lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (7), Otočca (1), Senja (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 14 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 5 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 27. studenog u Otočcu kod 24-godišnjeg hrvatskog državljanina (1,86 g/kg).

L.O./PULS