UŽIVO IZ GOSPIĆA – Milinović: “Četnički očnjaci slomili su se ovdje u herojskom Gospiću”

Petar Krmpotić
Petar Krmpotić

Krmpotić: Glas za Starčevića je glas za SDP

GOSPIĆ – Impresivnim predizbornim skupom u Gradskoj sportskoj dvorani HDZ i koalicijski partneri okončali su predizbornu kampanju.

Nastavak ispod oglasa

Pozdravljeni burnim pljeskom nazočnih u dvoranu su ušli nositelj koalicijske liste dr. Darko Milinović, kandidat za župana Ličko-senjskog Milan Kolić, kandidat za gradonačelnika Gospića Petar Krmpotić, župan Milan Jurković i kandidati za gradonačelnike i načelnike općina.

Petar Krmpotić je u uvodnim riječima digao dvoranu na noge rekavši da su Gospić i Ličko-senjska županija oduvijek bili bastion HDZ-a i svoju privrženost Hrvatskoj dokazali nebrojeno puta kroz nemirnu povijest.

Krmpotić je kazao: “Uvažavam svoje političke takmace, Karla Starčevića i Nikolu Marasa, ali sam uvjeren da nemaju šanse i da će izbori biti okončani u prvom krugu”!

JURKOVIĆ
Milan Jurković

20.35 Nazočnima se obratio župan na odlasku Milan Jurković. “Siguran sam u našu pobjedu i najbolji izborni rezultat u Hrvatskoj. Zapuhat će senjska bura i preko Velebita dokazati političkim takmacima tko je najveća uzdanica političke scene u LSŽ”.

Milan Kolić
Milan Kolić

20.50 Kandidat za župana Milan Kolić izrazio je razočaranje što se povijest, čini se, neprestano ponavlja “Hrvatska je 2000. godine dobila nenarodnu vlast, vlast jedne političke elite koja je skrbila samo za sebe i sličnu smo vlast dobili 2011. godine. Niti jedna niti druga politička nomenklatura nije nikada posjetila Ličko-senjsku županiju. Župan Milan Jurković i njegov tim uzaludno su slali kvalitetne projekte tražeći za njih sredstva od Vlade, ali su sredstva stizala na kapaljku.Aktualna Vlada je u godinu i pol dana uložila u našu županiju jedva nešto više od 7 milijuna kuna, dok je prethodna HDZ-ova Vlada uložila više od milijarde kuna. Ovi su izbori važni i stoga da iz ove županije pošaljemo jadnu poruku kako je došlo vrijeme da ova Vlada ode s političke scene.”

Detalj sa skupa u Gospiću
Detalj sa skupa u Gospiću

21.00 Popularni Mate Bulić otpijevao je dvije svoje popularne skladbe i osobno najavio glavnog govornika, nositelja koalicijske liste dr. Darka Milinovića.

Mate Bulić
Mate Bulić
dr. Darko Milinović
dr. Darko Milinović

21.15

Milinović: “Četnički očnjaci slomili su se ovdje u herojskom Gospiću”

“Dragi prijatelji, ne smijemo se nikada umoriti radeći za bolji Gospić, Ličko-senjsku županiju i Hrvatsku”, rekao je dr. Milinović u svojem govoru. “Hvala našim prijateljima koji su zajedno sa nama stvorili demokršćansku koaliciju, snagu od koje se trese SDP. Nama u ovoj koaliciji tri su svetinje: domovina, vjera i hrvatski narod. To drug Milanović mora znati. On i njegova ekipa vuku Hrvatsku u provaliju, a hrvatski narod je prešao rub bijede. Jedina snaga koja ima hrabrosti i znanja promjeniti ovo nezaustavljivo propadanje Hrvatske jest demokršćanska opcija na čelu s HDZ-om. ”

“Isti oni koji su nas zatvarali 90-tih kada je modernu Hrvatsku stvarao dr. Franjo Tuđman i danas nastoje negirati i minorizirati sve dosege HDZ-a i moderne Hrvatske. Nisu uspjeli tada, a mi iz Gospića poručujemo da u tome nikada neće uspjeti dok je HDZ-a i demokršćanske opcije”, rekao je Milinović.

U zabavnom dijelu programa osim Mate Bulića nastupile su Likote, “Razbijači čaša” i ženska klapa “Senjkinje”.

Mate Bulić
Mate Bulić
HDZ
HDZ
HDZ
HDZ
Milinović i Bulić
Milinović i Bulić