Uzlecu pet godina zatvora za ubojstvo lovca u Počitelju

GOSPIĆ – Županijski sud u Karlovcu osudio je nepravomoćno na pet godina zatvora srpskog povratnika Milana Uzelaca iz Njegovana u Medačkom džepa koji je u srpnju prošle godine postavio “minu iznenađenja” te tako skrivio smrt lovca Milana Matića.

Prema optužnici, Uzelac je 13. srpnja 2012. u šumskom predjelu na području mjesta Počitelj postavio ručnu bombu i iz nje izvukao osigurač. Pet dana kasnije, dok je bio u lovu, na nju je naišao Matić koji se uputio na lovačku čeku. Aktivirao je bombu, a od brojnih ozljeda, od kojih je najteža bila ozljeda bedrene arterije, Matić je preminuo.

Nastavak ispod oglasa

U obrazloženju presude sudac je kazao kako Uzelcu nije izrekao izrekao visoku kaznu koliko bi dobio da se radilo o klasičnom ubojstvu, jer je počinitelj bio svjestan opasnosti koju čini postavljanjem eksplozivne naprave, ali u stvari nije želio smrt te osobe. Prema obrazloženju posljedica je bila nehajna, a navodi se  i to kako na mjestu eksplozije nije pronađen osigurač bombe i crvena trakica koju je navodno Uzelac ostavio kao upozorenje lovcima, te da ozljede na Matiću potvrđuju da bomba nije eksplodirala u njegovoj ruci.

L.O.