Hipnotizirani medijskim prikazom stvarnosti , trošimo vrijeme kao da nam je neograničeno, kao da smo Metuzalemi koji će živjeti dovijeka i sve nade o boljem i poštenijem društvu odgađamo za neko nedogledno sutra. Politička oligarhija nam se smije, bahati se, ruga nam se, zaštićena od smjenjivosti i od pravde imunitetom znajući kako su nesmjenjivi, kako im je starost u obilju osigurana. Sve to na naš račun.

Mora li tako biti i je li to doista Demokracija, proizlazi li vlast iz naroda i pripada li narodu, što je to referendum i kako izići iz stupice u koju smo upali i pasivizirali svoju glasačku moć – o tomu će na Tribini u organizaciji UZMAH-a u Splitu govoriti Nikola Duper.

Dubrovčanin Nikola Duper, televizijski je stručnjak, producent i režiser koji je do sada snimio više dokumentaraca i održao stotinjak predavanja. Koautor je knjige “2013. – Zora novog doba”, traženi je predavač u Italiji, a svoja predavanja povremeno održava u Švicarskoj i u Velikoj Britaniji.

Sigurno znate da je Hrvatski Sabor dao pravo bankama da tiskaju naš novac, stvarajući ga iz ničega. Tako stvoreni novac iz ničega, banke nam prodaju kao kredit koji je neotplativ. Uvjeravaju nas kako je 95% banaka u Hrvatskoj u stranom vlasništvu i to smo prihvatili kao činjenicu. Što ako to nije činjenica? Što ako naše banke nisu prodane nikomu? O kreditnoj obmani na tribini u Splitu će govoriti Damir Živković, predstavnik udruge  “Patriot”, koja se zalaže za kreditnu i monetarnu reformu.

Tribina će se održati u četvrtak. 4.listopada 2012. u 19h,  u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-frankopanska 19.

UZMAH je kratica za Udruge zajedno- Mreža aktivista Hrvatske (www.uzmah.org). Riječ je zajedničkom mrežištu 34 različite Udruge građana s pridruženim neovisnim aktivistima iz domovine i dijaspore. Zajednički im je rad na stvaranju bolje i pravednije Hrvatske.

 

V.V.