Vara se i na socijalnoj pomoći!

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom s područja Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare.

Njega se sumnjiči da je skoro tri godine, od rujna 2017. godine do 26. veljače 2020. godine, prikrivajući činjenice ishodovao minimalnu socijalnu naknadu, čime je ostvario protupravnu imovinsku korist u iznosu od 24.960 kuna.

Nastavak ispod oglasa

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Ista ekipa iz Policijske postaje Gospić dovršila je kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom iz Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenja isprava i ovjeravanja neistinitog sadržaja. On se sumnjiči da je u siječnju 2018. godine sačinio ugovore o kupoprodaji traktora, prikolice i teretnog vozila i potpisao prodavatelja, 26-godišnjaka iz Gospića. Potom je na osnovu tih krivotvorenih ugovora izvršio prijepis navedenih vozila na obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u svom vlasništvu.

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Od 10. do 14. veljače 2021. godine nepoznati počinitelj provalio je u kapelicu u Otočcu iz koje nije imao što za ukrasti..

Također u Otočcu 12./13. veljače 2021. godine nepoznati je lopov provalio je u garažu iz koje nije ništa ukrao, potom u radionicu iz koje je uzeo trimer te u staju iz koje je otuđio 5 janjaca, sve u vlasništvu 68-godišnjaka iz Otočca.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijete kaznene prijave.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su 45 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu 13. veljače u mjestu Plitvica Selo kod 41-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.80 g/kg).

PULS/L. O.