DVD općine Plitvička jezera domaćin je trećeg po redu Sportskog natjecanja  vatrogasaca s prostora Ličko-senjske županija. Županijski zapovjednik ŽVZ Hrvoje Ostović u razgovoru ističe zadovoljstvo što se ova tradicija nastavlja.

-DVD općine Plitvička jezera 12. studenoga domaćin je trećeg po redu Sportskog natjecanja vatrogasaca. U sportskoj dvorani Srednje škole  u Korenici okupit će se osam ekipa u regularnom dijelu natjecanja  i dvije u revijalnom dijelu. Regularno natjecanje podrazumijeva povlačenje konopca i odbojku, dok  nas u revijalnom dijelu čekaju ugodna iznenađenja. Za jednu revijalnu ekipu treba reći da su u pitanju vatrogaskinje iz DVD-a općine Plitvička jezera, dok je druga dream-team ekipa još uvijek pomalo nepoznanica. Moram se zahvaliti domaćinima koji danima rade kako bi ovo natjecanje što bolje uspjelo, a kao vrijedan pokrovitelj je Općina Plitvička jezera i načelnik Boris Luketić, ističe županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović. U Korenici će se nadmetati oko stotinu vatrogasaca obaju spolova i svih godišta.

Stara tradicija organiziranja sportskih natjecanja  vatrogasaca bila je na području Ličko-senjske županije prekinuta, ali je oživljela  prije tri godine kada je domaćin prvog natjecanja bio Otočac, zatim Gospić  i ove godine je to Korenica. Zanimljivo je što se kao regularni sport ovakvih vatrogasnih natjecanja uvijek ističe odbojka. Tu smo „modu“ preuzeli od Amerikanaca.

H.Jurković

811