GOSPIĆ-Povodom blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, župan Milan Kolić primio je danas predstavnike vatrogasaca s prostora Ličko-senjske županije. U pratnji zamjenice Ivane Tomaš i zamjenika gradonačelnika Ivana Biljana župan se susreo za zapovjednicima vatrogasnih društava koje su predvodili zapovjednik Vatrogasne zajednice ličko-senjske županije Hrvoje Ostović i predsjednik VZLSŽ Milan Jurković. Govoreći o angažmanu vatrogasaca župan Kolić je istaknuo važnost i njihovu ulogu u gotovo svim pogibeljnim situacijama.
-Vatrogasci se nesebično uključuju u različitim situacijama gdje je pomoć potrebna: u požarima, prometnim nesrećama, poplavama, potresima i drugim nevoljama. S ponosom ću istaknuti da se pripadnici vatrogasnih postrojbi maksimalno angažiraju u svim takvim nedaćama. Od vaših predstavnika dobio sam mnoštvo informacija o vašem stalnom usavršavanju i nastojanjima da u radnim zadaćama budete što kvalitetnije obučeni. Kao i do sada vatrogasci s područja Ličko-senjske županije mogu na Županiju računati kao na pouzdanog partnera i suradnika, rekao je župan Kolić kojemu se vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović zasebno zahvalio na angažmanu i pomoći vatrogascima koji su ljetos sudjelovali u otklanjanju posljedica poplava u istočnoj Slavoniji. Slušajući ovo predsjednik Vatrogasne zajednice i bivši župan Milan Jurković također se zahvalio županu Koliću rekavši kako je unatoč svojim obvezama često angažiran na suradnji s vatrogascima Ličko-senjske županije, pa u tom smislu može poslužiti kao primjer korektnog odnosa predstavnika jedinica lokalne samouprave.
Zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović rekao je kako na prostoru Ličko-senjske županije djeluje 18 dobrovoljnih vatrogasnih društava i 3 Javne vatrogasne postrojbe koje su opremljene i educirane za izvršenje svih zahtjevnih zadaća vatrogastva. U ime Grada Gospića vatrogascima se na požrtvovnosti zahvalio zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan. Nakon prijema vatrogasci su na Trgu Stjepana Radića izložili nekoliko moderno opremljenih vozila koja sudjeluju u svakodnevnim zadaćama na terenu.
H. J.