Stara je istina da su gorštaci ljudi čvrste vanjštine, ali plemenita srca. Ovo ponovno na djelu dokazuju žitelji Brinja. Okupljeni oko Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata-ogranka Brinje i uz svesrdnu pomoć Općine Brinje pokrenuli su novu humanitarnu akciju pod geslom „Pomozimo jedni drugima“!

Riječ je o humanitarnoj pomoći teško oboljelom dragovoljcu, sumještaninu i čovjeku široke duše Ivanu Boriću-Perku. Uz probleme vezane uz dijalizu, Perku je amputirana noga, a bolest se i dalje širi. Budući da stanuje na katu zgrade, Perku je za bilo kakve aktivnosti izvan doma potrebna ugradnja podizne rampe (lifta) kako bi bio što manje ovisan o drugima. Ovaj hrabri i skromni  čovjek dovoljno je propatio fizički i emocionalno i sada mu je pomoć suboraca i mještana Brinja najpotrebnija.

Donacije se mogu uplatiti izravno UHDDR-a Brinje ili na ime Ivana Borića: IBAN 4724020061500083715 otvoren kod Erste banke. Ovu humanitarnu akciju uveliko potiče i načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić sa suradnicima.

L.O.