Večeras na području Novalje provođenje larvicidne dezinsekcije

Ilustracija

Grad Novalja obavijestio je građane da će se u noći 20.06/21.6 započeti sa provođenjem obvezatne preventivne adulticidne dezinsekcije (suzbijanje letećih insekata). Dezinsekcija će se provoditi i sljedeći dan u noći 21.06/22.06.

Za provedbu radova koristiti će se isključivo pripravci proizvođača koji su registrirani za ovu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u Republici Hrvatskoj. Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača, pravilima struke te prema preporukama Programa mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije za područje Grada Novalja u 2018. godini. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju za slijedeći povoljniji termin.
Mjere adulticidne dezinsekcije će se provoditi prizemnom metodom termalnog zamagljivanja sa vozila koje se sporo kreće i ima rotacijsko svjetlo.

Nastavak ispod oglasa

Kako bi se zadane mjere provele uspješno potrebna je suradnja svih mještana Grada Novalje.
Mještani bi se trebali pridržavati sljedećih uputa;odstraniti svu stajaću vodu iz svojih dvorišta, treba obavijestiti pčelare o provođenju adulticidne dezinsekcije (bilo bi poželjno da pčelari drže svoje pčele zatvorene u košnicama), u terminu adulticidne dezinsekcije savjetuje se pojačan oprez u prometu.

L.O.