Početak novog tjedna donosi predah od obilnih oborina, ali samo kratkotrajan. Već potkraj ponedjeljka te u utorak treba se pripremiti na novu kišu, ponegdje ponovno i obilniju.

Ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti većinom sunčan, ujutro ponegdje s maglom. Poslijepodne sa zapada slijedi novo naoblačenje. Temperatura ujutro najniža između 9 i 12 °C, a poslijepodne najviša od 20 do 23 °C.

U središnjoj Hrvatskoj najviše će vrijednosti biti u rasponu od 17 do 21 °C. Prvi će dio dana biti djelomice, ponegdje i pretežno sunčan, ujutro s maglom mjestimice. Zatim od sredine dana oblačnije uz moguću kišu, osobito navečer i u noći.

Na sjevernom će Jadranu i u gorju promjenljivo, pa i pretežno oblačno, s povremenom kišom, ponegdje već ujutro i prijepodne, a poglavito poslijepodne i navečer, kada je opet mjestimice moguća i velika količina oborine. Puhat će južni i jugozapadni vjetar, na udare ponegdje i jak.

Na srednjem Jadranu vjetar slab i umjeren zapadni i sjeverozapadni. I pritom prevladavajuće sunčano, uz najvišu temperaturu od 21 do 25 °C. Kasno poslijepodne i osobito navečer postupno će se jače naoblačiti, ponajprije u sjevernoj Dalmaciji, gdje do ponoći već treba računati i na kišu.

Na jugu Hrvatske suho, te uglavnom sunčano, uz ponegdje umjeren sjeverozapadni vjetar, te najvišu temperaturu između 23 i 25 °C. More malo, samo mjestimice na otvorenome i umjereno valovito.

U utorak i srijedu u unutrašnjosti će prevladavati oblačno, uz povremenu kišu, mjestimice i obilniju, i to osobito u gorju. Zapuhat će sjeverni i sjeverozapadni vjetar te će biti hladnije. Od četvrtka manje oblaka, samo ponegdje još uz malo kiše, te uz relativno hladna jutra, a dnevna temperatura bit će u porastu.

Četvrtak će i na moru donijeti razvedravanje, te će uz slab i umjeren sjeverozapadnjak prema kraju tjedna biti uglavnom suho. No, do srijede treba računati na kišu, u utorak glavninom na sjevernom Jadranu, a u srijedu prema jugu. Ponovno će biti jačih pljuskova, pa i neverina, te obilnije oborine. U utorak će na sjeveru zapuhati bura koja će jačati i proširiti se u srijedu na cijeli Jadran. Na srednjem će i južnom dijelu Jadrana tijekom utorka vjetar biti umjeren i jak zapadni i jugozapadni.

Hrt/DHMZ/L.O.