„Vegium“ u društvu  najboljih!

Među dobitnicima certifikata i markice za izvrsnost i kvalitetu proizvoda  „Lika Quality“ dodijeljenih jučer u Gospiću našlo se i poduzeće „Vegium“ iz Karlobaga. „Vegium“ je  među 14 dobitnika ove markice koji su na ovaj način zaštitili 39 svojih proizvoda. O ovom karlobaškom poduzeću smo puno dobroga čuli vezano uz sadržaje i ponudu hostela na Baškim Oštarijama. S markicom „Lika Quality“ otišlo se korad dalje. Voditeljica turističko-ugostiteljske djelatnosti poduzeća „Vegium“ je Lucija Tomljenović. U kraćim crtama nam je elaborirala razloge zbog kojih je zaštitni znak „Lika Quality“ dospio u prave ruke.

-Na ovaj način smo željeli zaštititi i  istaknuti  kvalitetu proizvoda našeg poljoprioivrednog gospodrstva sa Baških Oštarija. Među proizvodima sa zaštitnom markicom „Lika Quality“ nalaze se kiselo mlijeko, basa, skuta, sir škripac i  svježe mlijeko. Naše gospodarstvo nalazi se na nadmosrkoj visini od oko 900 m/nm, u nezagađenoj prirodi i  idealnim uvjetima za uzgoj gdje držimo 10 krava i 80 mliječnih koza. Vrhunsku kvalitetu naših proizvoda odmah su prepoznali naši gosti pa nam se često događa da uoči dolaska na Baške Oštarije naručuju mlječne proizvode i po nekoliko dana prije dolaska, posnosno ističe Lucija Tomljenović.

Nastavak ispod oglasa

Po onoj uzrečici „samo im je nebo kraj“ u Vegiumu ne misle ostati na ovome. Već je  u finalizaciji dokumentacija projekta izgradnje mini-sirane. Sve ovo znači nova radna mjesta i nastavak ukupnog turističkog etabliranja ovog dijela Like.

M.S.