Velebitske konopašice spremne za pobjedu u Svetom Roku

Konopašice Velebita
Konopašice Velebita

Konopašice Smiljana ovih dana pripremaju se za III ličku olimpijadu. Spremne su za prvu pobjedu u povlačenju konopa.

Okupile su se 5.07.2011. Odradile su 3 treninga do natjecanja u Baškim Oštarijama koje je održano 10.srpnja. Prvi put su se pojavile sa imenom Smiljan , a kad se porazgovaralo oko imena odlučilo se za ime “Velebit”. U klubu su natjecateljice iz više mjesta, iz Gospića, Pazarišta, Klanca, Svetog Roka, te Smiljna kao glavnog organizatora.
Poslije uspješnog natjecanja u Baškim Oštarijama gdje su osvojile drugo mjesto nastavljaju sa treninzima kao prave profesionalke.
U početku su trenirale dva puta tjedno, a kako se bliži natjecanje u Svetom Roku treninzi se pojačavaju na tri puta tjedno.
Svaki trening je trajao dva sata sa malim pauzama. Prilikom treninga koristila se vaga, traktor od 5,5 tona, a tu se našla i muška ekipa Smiljana.
Tijekom treniranja i natjecanja u Baškim Oštarijama pojavili su se mnogi sponzori kojima uvelike zahvaljujemo : Pivovarna Ličanka, UO “Kod Ivine” iz Pazarišta, Restoran Zlatna Potkova, hotel Ana i pekarna Tušak. Kada je ekipa Smiljana vidjela kakvu potporu ima od samih sponzora obećale su da ih neće iznevjeriti i da će cijela Lika biti ponosna na njih.
Spremne su za subotnje natjecanje i nadaju se dobrom uspjehu, ali najvažnije im je upoznavanje i stvaranje prijateljstva sa drugim ekipama. Zato dođite i podržite ih, a mi Vam jamčimo dobru zabavu.

Ž.D.