Velika anketa RTL-a: HDZ i Milinović mogu slaviti pobjedu

RTL

HDZ DALEKO NAJBOLJI, POTOP MOSTA I AGRESIVNOG BULJA, KATASTROFA I. TOMAŠ

Potvrde odnosa političkih snaga u IX. Izbornoj jedinici stigle su i kroz veliku anketu koju je proveo RTL. Ona potvrđuje da je HDZ uvjerljivi pobjednik, a ličko-senjski HDZ-e najbolji u lX. izbornoj jedinici. Prema tim anketama HDZ dobiva oko 43% podrške, a u Lici oko 50%. Ovo bi moglo potvrditi pretpostavke po kojima su Bulj i Kostelac uništili Most. Ujedno se ponavlja debakl preambiciozne Ivane Tomaš.

Je li Kostelac „srušio“ Most?

Najveći gubitnik je Most koji je pogriješio stavljajući na listu potrošenog Kostelca, kojemu je ovo četvrto po redu stranačko „šaltaanje“ i čiji je hoby promjena političkih dresova. Stavljati Kostelca pod sloganom „promjene“ bilo bi smiješno da nije tragično, zato je potpora Mosta prepolovljena pa je sa 12 pala na 6%. Nije se proslavio ni Bulj koji je došao u Otočac i nije govorio o programu, već je bjesomučno i degutantno napadao političke suparnika. Neki su rekli „nije to Bulj nego mulj“. To birači očito ne preferiraju, pa je srozao podršku Mosta na pola. Napadati najpopularnijeg političara u Lici nije mu pomoglo već ga dovelo do izbornog praga sa tendencijom pada na dno.

Birači kažnjavaju prevrtljive, pa tako i Ivanu Tomaš

Nastavak ispod oglasa

Jednako kao i Kostelac prošla je i Ivana Tomaš koja je krajnje nekorektno napadala svoju dojučerašnju stranku kojoj puno toga duguje. Bandić je pogriješio zadnji puta stavivši je za nositeljicu liste te je tada doživjela fijasko. Umjesto da je se riješi, sada je stavlja na 3. mjesto svoje liste, a ankete pokazuju da stranka Milana Bandića neće dobiti niti jadnih 1%. Tako prolaze prevrtljivci i politički amoralne osobe kao Ivana Tomaš koje su neki lokalni „novinarski politički znalci“ zadnjih dana kovali u zvijezde. Reklo bi se da prevrtljivci bolje niti ne zaslužuje.

SDP- ova konstanta: s Marasom ne može naprijed

SDP je na istoj razini kao i zadnji puta, tj. oko 24%. To je njegova konstanta u lX. izbornoj jedinici. Ono što mora zabrinuti Milanovića da je SDP-e najgori u Gospiću gdje Maras nikako ne uspijeva dovesti SDP-e do značajnijeg rezultata. Njegova arogancija, sila i agresija očito ne daju rezultate.

Korektna kampanja donijela rezultate HDZ-u i Milinoviću

Očito ružno Buljevo pljuvanje, Marasova nasilnička kampanja, prevare Tomaške i Kostelca nisu te likove dovele do željenih rezultata. Čuli smo i Darka Milinovića koji niti jednom riječju nije vrijeđao svoje političke protivnika već je, čak što više, rekao da svi oni imaju i dobrih osobina. Takav način kampanje, aktivan i korektan prema suparnicima, doveo je i njega i HDZ-e ponovno do gotovo sigurnog političkog trijumfa.

RTL/L. O.