Velika Gospa u Brinju

Velika Gospa, svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, svečano je proslavljena u brojnim marijanskim svetištima diljem Hrvatske, pa tako i u brinjskoj župi Uznesenja BDM.

Glavno misno slavlje na blagdan Velike Gospe u crkvi Uznesenja BDM održano je s početkom u 18 sati. U veličanstvenoj procesiji uz mnoštvo okupljenih vjernika i hodočasnika, sudjelovali su članovi brinjskih udruga sa svojim znakovljem. Svečanom misnom slavlju nazočili su župan dr. Darko Milinović i načelnik Zlatko Fumić sa suradnicima, a čast nošenja kipa Majke Božje u procesiji ove godine je pripala članovima KUD-a Brinje.

Koncelebrirano misno slavlje u prepunoj brinjskoj crkvi predvodio je vlč. Pero Jurčević, u suslavlju s vlč. Milom Rajkovićem, fra Jurom Marčinkovićem i brinjskim župnikom vlč. Pejom Ivkićem, uz glazbenu pratnju crkvenog zbora Uznesenja BDM.

Nakon misnog slavlja, proslava Velike Gospe je nastavljena na prepunom igralištu OŠ gdje je održan koncert grupe Ličke Drvosječe iz Zagreba. Okupljene je dodatno razveselio spektakularni vatromet koji je obasjao stari grad Sokolac i nebo iznad Brinja. Prigodni vatromet povodom Dana Općine Brinje koji je razveselio stanovnike i posjetitelje Brinja, sponzorirala je tvrtka Širjan d.o.o. iz Križevaca.

A.M.