Sinergija Društva „Naša djeca“ Gospić, Dječjeg vrtića „Pahuljica“ i OŠ „dr. Jure Turić“ ovoga je tjedna iznjedrila mnoštvo lijepih sadržaja vezanih uz Dječji tjedan. O većini tih  sadržaja već smo pisali. Jučer smo svjedočili nečemu pomalo neobičnom. „Kako vidim sebe za četiri godine“ naslov je teme koju su učenici četvrtih razreda pisali, a pohranit će ih  u novo napravljeni  vremenski trezor. Dok su većina djece pomalo ljubomorno čuvali sadržaje svojih uradaka koje će čitati kada budu završavali osnovnu školu, drugi su  prpošno čitali osnovne poruke koje su sami sebi napisali. Svima je zajedničko to što žele biti dobri učenici, poštivati roditelje, djedove i bake, svoje učitelje, imati puno prijatelja i prijateljica…Poruke će se u vremenski trezor pohraniti u ponedjeljak.

Drugi hvale vrijedan sadržaj vezan uz jučerašnji dan Dječjeg tjedna  bila je  lutkarska predstava „Plesna haljina žutog maslačka“  u izvedbi  Lutkarske skupine „Maslačak i točkica“ Društva „Naša djeca“ iz Gospića. Prepuna  dvorana Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević“ najbolje je pokazala koliko ovakvi sadržaji nedostaju djeci i roditeljima. Prave salve smijeha, pljeska i uzvika odobravanja publike  pratile su predstavu koju je znalački izvela skupina entuzijasta čiji prvijenac ukazuje na novi svake pohvale vrijedan  sadržaj koji je nedostajao najmlađim žiteljima Gospića.

U dvorani KIC-a za danas  je od 15 do 20 sati najavljena Likovno-kreativna radionica za djecu koju priređuje  Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“. Dopuste li vremenske prilike ovogodišnji Dječji tjedan trebao bi veliko finale doživjeti u nedjelju. Od 11 do  13  sati  u igri  „Čovječe ne ljuti se“, što je najavljuje Društvo „Naša djeca“ Gospić, moći će sudjelovati mali i  veliki. Sve se događa na Trgu Stjepana Radić i svi su dobro došli!!

H.J.

vremenski trezor
Vremenski trezor