Veliki trijumf Andreja Plenkovića u Gospiću i županiji, težak poraz tima Mire Kovača i Milijana Brkića u Gospiću

Još uvijek se zbrajaju izborni rezultati za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice. U Gospiću je premoćno pobijedila opcija okupljena oko dosadašnjeg predsjednika stranke Andreja Plenkovića koja je osvojila 728 glasova, u odnosu na 150 članova koji su glasali za Miru Kovača.

Članovi stranke u Karlobagu dali su također povjerenje Andreju Plenkoviću u odnosu 89:22. U Brinju je od 110 glasača njih 100 dalo prednost Plenkoviću, a svega 10 Kovaču.

Nastavak ispod oglasa

Andrej Plenković je znatnu prednost osvojio i u Novalji gdje mu je povjerenje ukazalo 193 člana HDZ-a, naprama 23 koliko je osvojio Miro Kovač.

U Općini Plitvička Jezera također je znatna prednost Andreja Plenković sa 127:25 glasova.

U gradu Senju uvjerljivu pobjedu odnio je Andrej Plenković rezultatom 385:83.

Za sada je Miro Kovač vrlo tijesnu pobjedu ostvario u Općini Donji Lapac gdje je glasovalo 46 članova HDZ-a, a od toga je Kovač osvojio 25, a Plenković 21 glas. 

Slični su omjeri glasova i za potpredsjednika HDZ-a gdje je Tomislav Medved uvjerljivo pobijedio protukandidata  Ivana Penavu.

Prema zadnjim informacijama uvjeriljivu pobjedu u Otočcu također je odnio Andrej Plenković, a točni rezultati biti će poznati uskoro.

L.O.