Veliki uspjeh filma Turističke zajednice grada Gospića

Film Turističke zajednice Gospić “Gospić-full of energy” osvoji je prvo mjesto, odnosno Gran prix za najbolji kratki outdoor film.

U Kreševu pored Sarajeva održan je šeti Outdoorfoto&film festival. Četiri dana festivala ljubitelji prirode u velikoj sali Napretka mogli su pogledati izložbu finalista u svih sedam kategorija fotografija, dok su na otvorenoj sceni na trgu fra Grge Martića prikazani i najbolji filmovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promotivni turistički film Turističke zajednice Gospić “Gospić-full of energy” osvoji je prvo mjesto odnosno Gran prix za najbolji kratki outdoor film.

Gospić – full of energy, Turistička zajednica Gospić snimala je na vrlo atraktivnim lokacijama kao što su Park prirode Velebit, Memorijalni  centar Nikola Tesla, spomen dom Ante Starčevića, a spotom dominiraju  kadrovi netaknute prirode. Spot je realizirala osječka tvrtka FILM 54, dobitnik mnogih nagrada za turistička videa, na čelu s redateljem Borisom Šeperom. Vjerno je prikazala sve ljepote Gospića, s naglaskom na emotivni doživljaj posjetitelja. U spotu sudjeluje i naša poznata violončelistica, Ana Rucner čija se glazba s albuma „eXpression“ sjajno uklopila u dinamiku samog spota. Uz prekrasne pejzaže Gospića i okolice vrlo važno mjesto u filmu zauzima Velebit, jer je spot  sniman i na Visočici, na  1619 metara visine.

Samoj dodjeli prisustvovali su brojni nagrađeni autori i gosti iz svijeta outdoor aktivnosti. Organizator je naglasio prisutnima kako je to jedini festival u Bosni i Hercegovini koji posvećuje posebnu pažnju outdoor aktivnostima, prirodnim ljepotama i zaštiti prirode.

L.O./TZ