-
-

  GOSPIĆ-U sklopu još jedne humanitarne turneje Moto klub Veterani – Croatia ( MKVC ) iz Sesveta posjetio je danas Ličko-senjsku županiju. Primila ih je zamjenica župana Ivana Tomaš koju su članovi kluba na čelu s predsjednikom Ratkom Dragovićem informirali o radu kluba i njihovom zadnjem projektu.

– MKVC djeluje na prostoru Republike Hrvatske, te Posavine i Hercegovine. Klub je posebno angažiran u humanitarnim aktivnostima i kao braniteljska udruga organizira projekte vezane uz Domovinski rat, a kao član Svjetske veteranske federacije ( WVF ) razvija međunarodnu suradnju i promovira moto turizam Hrvatske. Cilj našeg novog projekta Moto maraton „Krajevima naših predaka„ je promicanje turizma te hrvatske prirodne i kulturno – povijesne baštine. U sklopu ovogodišnjeg Moto maratona ugošćujemo i skupinu bikera iz Australije i putujemo čitavom Hrvatskom i dijelovima BiH. Ovo je prelijepa županija, a danas ćemo završiti u NP Plitvička jezera, što je samo jedan od bisera ovog dijela Hrvatske, rekao je tijekom prijema predsjednik kluba Ratko Dragović. Zamjenica župana Ivana Tomaš, i sama na određeni način bajkerica i ljubite motora, zahvalila je ovoj hvale vrijednoj akciji koju predvode dragovoljci i branitelji Domovinskog rata.
-Hvala vam u ime Ličko-senjske županije što ste danas s nama, što na ovaj način promičete ljepote i posebnosti naše županije. Nalazite se u najvećoj i najljepšoj hrvatskoj županiji, prostoru kojega turisti sve intenzivnije upoznaju i dolaze nam u sve većem broju. Iskreno se nadam da će vaš projekt „Krajevima naših predaka“ biti sve masovniji, da ćemo u kolonama vidjeti sve više bajkera i općenito turista. Želim vam na vašoj turneji što manje kiše i vjetrova, i što više sunčanog vremena, rekla je između ostaloga zamjenica župana Ivana Tomaš. Među ukupno 19 bajkera, koliko ih je danas stiglo u Ličko-senjsku županiju, nalaze se i potomci iseljenih Hrvata sa suprugama. Osim što upoznaju zemlju svojih predaka, stječu se nova prijateljstva i brže uči materinji jezik. MC veterana Croatia dio je svjetske asocijacije veterana na motorima koja broji više od 42 milijuna članova diljem svijeta.

M. S.