Veterinar-gradonačelnik Kostelac protuzakonito naplaćuje migraciju stoke koja je stočarima besplatna jer ju plaća država?

Na uredništvo portala Indirektno.con stigao je dopis i dokument (račun) koji je izdala Veterinarska stanica Otočac kojoj je većinski vlasnik aktualni MOST-ov gradonačelnik Stjepan Kostelac iz kojeg je vidljivo da ista protuzakonito naplaćuje migraciju stoke 30,00 kuna po grlu.

 

IMG_4609-300x189.jpg (300×189)

Kontaktirali smo nadležno ministarstvo koje nam je potvrdilo da je izdavanje putovnice (migracija) besplatno za vlasnika stoke jer kako doznajemo taj trošak za istog snosi država.

IMG_4602-439x420.jpg (439×420)

Kako je vidljivo iz računa, gradonačelnik Kostelac koji je uredno potpisan kao izdavatelj računa (iako to ne bi smio biti po zakonu) migraciju stoke naplaćuje 30,00 kuna pa tako naš gradonačelnik vrijedno “guli” jadne vlasnike stoke sa nepotrebnim nametom a ujedno se sasvim javno pojavljuje u sukobu interesa jer ispostavlja račune za protuzakonitu naplatu. Prema procjenama stručnjaka a vezano uz broj stoke za koja godišnje migrira na ovom području, prihod od ovog nezakonitog posla je financijski jako velik.

Što nadležne institucije i Dalija Orešković misle o ovom kriminalu i bahatom sukobu interesa ćemo tek saznati. Možemo jedino konstatirati da ga može biti sram što vlasnicima stoke koji ionako jedva krpaju kraj s krajem naplaćuje nešto što imaju osigurano besplatno.

Indirektno.com