VIDEO Ernest Petry novi ličko-senjski župan

0

Ernest Petry novi je ličko-senjski župan.

Još uvijek aktualni župan Darko Milinović nakon nešto manje od 90 posto prebrojanih biračkih mjesta ima 6.659 glasova (46,12 %), dok Petry ima 7.778 glasova, što je 53,88 posto glasova, pa je borba u drugom krugu za Milinovića izgubljena.

Oglas

U ostalim većim ličkim gradovima također ima zanimljivih rezultata. Izgledni gradonačelnik Otočca je nezavisni Goran Bukovac, a kandidat stranke LiPO Stjepan Kostelac teško ga može dostići.

Gospić će i dalje voditi HSP-ov Karlo Starčević, koji je slavio pobjedom nad Mariom Stilinovićem.

Nakon prvih večerašnjih rezultata i proglašenja pobjede Petry se opet obratio novinarima.

-Mi nismo niti očekivali iznenađenje od g. Darka Milinovića. Kroz ovu pobjedu pokazana je i vjerodostoijnost HDZ i Vlade RH. Uopće nismo iznenađeni pa sam zahvalan svim građanima ove županije koji su mi dali svoj glas. Očekuje nas puno posla i gospodarski oporavak Ličko-senjske županije.Očekuje nas i pomirenje među ljudima, zaustavljanje iseljavanja Like. Više neće postojati ucjene i od sutra krećemo s poslom. Zbog vrlo široke potpore birača ja sam bio uvjeren u pobjedu. Prvoga dana mojega posla ostvarit ću kontakte s nekim resornim ministarstvima, pokrenuti nove investicijske projekte, pojačati povlačenje sredstava iz EU-fondova. Ličko-senjska županija će od sutra biti servis građana, a ne više autokratska utvrda. Uvjeren sam da ćemo imati i većinu u županijskoj Skupoštini. Nećemo koalirati sa strankom LiPO jer je g. Milinović politička prošlost ove županije, zaključio je novi župan Ernest Petry i svim građanima Ličko-senjske županije čestitao Dan državnosti.
-A ovu pobjedu poklanja svojem preminulom ocu koji je bio osnivač HDZ-a u Lici, koji je 1990. godine na današnji dan dao svečanu prisegu u Hrvatskom saboru. Preminuo je na današnji dan prošle godine. Ova pobjeda ide mojem ocu Miroslavu, zaključio je Petry i zahvalio predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću što je u njemu prepoznao kandidata za župana ličko-senjskog.

L.O.