Nakon što je danas usvojen Proračun Ličko-senjske županije za 2021.godinu, jedina iz redova HSP-a podržala ga je vijećnica Tomislava Šimatović.

Zamolili smo je za komentar.

Izradu proračuna bilo da se radi o gradskom ili županijskom radi tim stručnjaka. S obzirom na to da se tu prije svega radi o financijama smatram da bi gospodinu županu i njegovu proračunu trebalo dati priliku, te da to bude primjer suradnje i podrške ubuduće u glasanju, između ostalog i za gradski proračun. Istaknula bi kako unatoč ovoj krizi koja je pogodila proračune svih županija, izdvojena su značajna sredstva i za socijalne programe u iznosu od 2.000.000 kn. Da ne izdvajam i ostala sredstva za razne projekte i programe, sve vam je dostupno i na stranicama LSŽ“, kazala je.

Na upit kako komentira to da jedina podržala proračun za 2021. dok su drugi vijećnici HSP-a bili suzdržani, vijećnica Šimatović ističe: “Vijećnici stranke HSP glasaju po svojoj savjesti, stoga svatko pojedinačno za sebe ima pravo dati glas onako kako smatra da je najispravnije u tom trenutku.”

L.O.