U Gradu Otočcu poduzima se niz radnji kako bi se stabilizirao gradski proračun ali i podmirila dugovanja koja je stvorila bivša gradska vlast. Tako je skoro pa skinut „ dio kamena oko vrata“ od cca 600.000 kuna koliko je iznosio dug prema vijećnicima iz prošlog saziva Gradskog vijeća grada Otočca. Krajem ovog tjedna isplaćeno je dugovanje bivšim vijećnicima Grada Otočca, odnosno dugovanje zadnje sjednice saziva iz 2013. godine. Ostao je još dug prema savjetniku bivšeg gradonačelnika Ivanu Žubriniću u iznosu od cca brutto 200.000 kuna i bivšem potpredsjedniku GV Anti Jurčiću od cca 20.000 tisuća kuna. Tu priča o dugovanjima ne prestaje, jer se nastavlja se zaostalim dugovima prema radnim tijelima, Odboru za dodjelu javnih priznanja 4.850 kn, odboru za propise i pravna pitanja 24.360 kn, odboru za izbor i imenovanja 19.469 kn te odboru za statut i poslovnik 1.550 kn. Sve što je ostalo za platiti, shodno financijskim mogućnostima bit će podmireno, kažu u gradskoj kući Otočca.

Dodaju da se u prošlom sazivu Gradskog vijeća dinamika isplaćivanja naknada vijećnicima nije isplaćivala svim vijećnicima jednako, već „po kaputu“ po stranačkim bojama, ili koliko je tko bio bliži tadašnjoj rukovodećoj garnituri.
Sada se svim vijećnicima isplaćivanje naknada za prisustvovanje sjednicama isplaćuje ravnomjerno za razliku od prošlog saziva kada je bilo slučajeva da se nekom isplatilo sve a nekom ništa, kažu u gradskoj kući Otočac.
Dražen Prša