Sudeći po izvješću Policijske uprave ličko-senjske bio je ovo još jedan uzbudljiv vikend. Kako se kaže-ne ponovilo se!

Nakon krađe sekundarnih sirovina iz dvorišta, sa kuća, crkvi i dalekovoda, lopovi su se dosjetili najelegantnijem načinu krađe. U noći 4./5. lipnja u Vrataruši, grad Senj, lopovi su provalili u ograđeni prostor vlasništvo pravne osobe sa sjedištem u Senju i ukrali deponirane električne kablove. Što bi se ljudi mučili i pilali drvene stupove dalekovoda i pri tome sebe dovodili u opasnost, kada mogu samo pokupiti kablove pripremljene za montažu. Tako su uštedjeli vrijeme sebi i HEP-u. Brižni neki lopovi.

Na autocesti A-1, na jednom odmorištu, nepoznati počinitelj iz kabine teretnog vozila „mrknuo“ je novčanik sa solidnim novčanim iznosom, vlasništvo 58-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, a iz kampera njemačke nacionalne oznake žensku torbicu s novčanikom i osobnim dokumentima dvoje 55-godišnjih njemačkih državljana;

Dogodile su se četiri prometne nesreće s povrijeđenim osobama, a dogodile su se na području Korenice (2), Senja i Otočca.Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno čak 97 prekršajaprekoračenja dopuštene brzine kretanja i 14 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najradosniji je bio 34. godišnjak iz Otočca kojemu je policija izmjerila koncentraciju alkohola od 2,64 g/kg. Pučki rečeno ovaj veseljak nije mogao stajati na nogama!

U neovlaštenom posjedovanju manje količine droge marihuane (5,9 grama) i amfetamina (2,8 grama), policijski službenicisu na području Novalje zatekli pet stranih državljana.

L. O.