Vikend obilježile brojne krađe i provale, jedna osoba teško ozlijeđena u prometnoj nesreći

Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (20. – 23. srpnja 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je pet kaznenih djela, 19 prometnih nesreća, dva narušavanja javnog reda i mira i jedna dragovoljna predaja oružja.

U petak u Svetom Jurju, nepoznati počinitelj provalio je u osobni automobil njemačke nacionalne oznake iz kojeg je otuđio torbicu sa novcem i osobnim dokumentima, oštetivši četvero njemačkih državljana.

Nastavak ispod oglasa

Jučer u Karlobagu, nepoznati počinitelj provalio je u osobni automobil austrijske nacionalne oznake, iz kojeg je otuđio novac u vlasništvu 35-godišnjeg hrvatskog državljanina.

U petak u Nacionalnom parku Plitvička jezera, nepoznati počinitelj je iz ruksaka 59-godišnje državljanke Hong Konga otuđio torbicu s novcem i osobnim dokumentima.

U petak u Caski, nepoznati počinitelj provalio je u kuću iz koje je otuđio novac, ručne satove, punjače za mobitele i slušalice, oštetivši osam njemačkih državljana.

Jučer u Novalji, nepoznati počinitelj je iz otključane kuće otuđio novac u vlasništvu 29-godišnjeg njemačkog državljanina.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Pet prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a odgodile su se na području Gospića, Otočca, Senja i Karlobaga.

U njima je jedna osoba teško, a pet osoba lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, a dogodila se u petak na državnoj cesti broj 8, u Barić Dragi, kada je 46-godišnji slovenski državljanin, upravljajući motociklom slovenske nacionalne oznake, iz smjera Karlobaga u smjeru Zadra, uslijed neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad motociklom, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u zaštitnu metalnu ogradu.

Najpijaniji 36-godišnjak iz Kosinja

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 122 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 9 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Donjem Kosinju (1.97 g/kg) kod 36-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 216 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, između Perušića i Janče, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 33-godišnji belgijski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

PULS