Tijekom proteklog vikenda (31. srpnja -3. kolovoza 2015. godine) na području PULS evidentirano je pet kaznenih djela, 21 prometna nesreća, šest narušavanja javnog reda i mira, jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava, dragovoljna predaja oružja i jedan ostali događaj.

Policijski službenici PU ličko-senjske dovršili su kriminalistička istraživanja nad – 20-godišnjakom iz Otočca zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje i oštećenja tuđe stvari.

Sumnjiči se da je 2. kolovoza 2015. godine prijetio policijskim služnicima. On je uhićen i doveden u pritvorsku jedincu Policijske uprave ličko-senjske. Također je istog dana u noćnim satima oštetio inventar jednog ugostiteljskog objekta u Otočcu, u vlasništvu 49-godišnjakinje iz Otočca.

– 51-godišnjakom iz Zagreba zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Sumnjiči ga se da je u vremenu od 4. lipnja do 26. rujna 2012. godine kao ovlaštena osoba izradio i ovjerio neistinite svjedodžbe.

Protiv njih dvojice će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Vikend je obilježila jedna teška krađa.

Noću, 1. kolovoza, na parkiralištu odmorišta autoceste A1, nepoznati počinitelj provalio je u – kamper vozilo marke „Fiat“ austrijskih nacionalnih oznaka, iz kojeg je otuđio osobne dokumente, mobitel i novac, na štetu dvoje austrijskih državljana,

– kamper vozilo marke „Fiat“ slovenskih nacionalnih oznaka, iz kojeg je otuđio dva mobitela i novac, na štetu troje slovenskih državljana.

Dvije prometne nesreće su sa teško ozlijeđenim osobama dogodile su se u petak u 19,45 sati na prilaznoj cesti turističkog naselja Gajac, Grad Novalja, dogodila se prometna nesreća kada je 21-godišnji talijanski državljanin, upravljajući osobnim automobilom registracijske oznake Italije, iz smjera istoka u smjeru zapada, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te sletio van kolnika kojom prilikom je došlo do prevrtanja vozila. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena jedna osoba, a četiri osobe su zadobile lake tjelesne ozlijede,

U nedjelju oko 6 sati na državnoj cesti DC 522, u mjestu Baste, općina Udbina, dogodila se prometna nesreća kada je 73-godišnjak iz Siska, upravljajući osobnim vozilom sisačkih registracijskih oznaka, iz smjera Gornja Ploča u smjeru čvora Udbina, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila izgubio nadzor nad vozilom sletio u lijevu stranu kolnika, uslijed čega se prevrnuo na krov. U prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je teške ozlijede, a jedna lake ozljede.

Pronalazak minskoeksplozivnih sredstava 

U subotu, 1. kolovoza na otvorenom prostoru u mjestu Ćukovac, grad Gospić, pronađene su tri ručne bombe, zaostale iz Domovinskog rata, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

L.O./PULS