Vikend obilježile provale i krađe

Ilustracija

Iza nas su blagdani i produljeni vikend pa su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske imali pune ruke posla. Krenimo redom. Dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom s područja općine Podgorač, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Sumnjiči se da je jučer, u Novalji, iz dvorišta obiteljske kuće ukrao demontiranu vanjsku jedinicu klima uređaja na štetu 54- godišnjaka iz Novalje.Aktivan je bio i  33-godišnjakiz Pule, zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Sumnjiči se da je tijekom dana 25. lipnja na području Novalje neovlašteno držao radi daljnje prodaje 22 grama droge marihuana, upakiranu u pet paketića i četiri tablete droge MDMA – extasy, koja droga je od istoga u sklopu kriminalističkog istraživanja oduzeta.

Tijekom navedenog razdoblja evidentirane su dvije teške krađe i jedna krađa u kojima je nepoznati počinitelj je 22./23. lipnja, iz obiteljske kuće, u mjestu Podum, Grad Otočac, pokrao  namještaj i kućanske aparate na štetu 62-godišnjakinje iz Otočca. Lopov je 23. lipnja, u Nacionalnom parku Plitvička Jezera iz torbe ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima na štetu 63- godišnjeg državljanina Italije,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Novalji je 23. lipnja  iz apartmana netko ukrao kameru, mobitele, novac i odjeću na štetu 25-godišnjaka s područja Općine Sokolovac.

Dogodilo se sedam prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području  Otočca (4), Novalje (2) i Gospića. U njima je jedna osoba teško ozlijeđena, a šest osoba lakše. Protkloga vikenda provođene su preventivno-represivne akcije usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga, evidentirano je 104 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 10 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu na području Novalje, kod 23-godišnjaka s područja Velike Gorice (1.92 g/kg).

Dobra vijest je  dragovoljna predaja oružja u Otočcu gdje je građanin dragovoljno predao pušku, koju je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske i pohranio u skladište do uništenja.

PULS/L. O.